Rust door Yoga biedt yogalessen voor volwassenen van verschillende leeftijden in Oldenzaal. De lessen kenmerken zich door een rustige opbouw en rustmomenten gedurende de les. Dit maakt de lessen voor onder andere senioren en mensen met een chronische aandoening geschikt.

Om deel te kunnen nemen aan yogalessen is ervaring niet nodig en maakt het niet uit of je lenig bent of niet. In de yogalessen gaat het niet om ‘moeten kunnen’, maar om ervaren en voelen, waarbij aandacht voor lichaam en geest voorop staat.

Hoe is een yogales opgebouwd?

Iedere les is in de basis hetzelfde opgebouwd;

Landen
Landen, ofwel aankomen in het ‘hier en nu’. Dit is een inleidende meditatie, waarbij ik je begeleid naar een ontspannen zithouding op een yogakussen of op een stoel. Deze meditatie brengt je meer naar het huidige moment.

Asana’s
Elke yogales zal een aantal yogahoudingen (asana’s) onder mijn begeleiding gezamenlijk worden gedaan. Door met aandacht te bewegen ontstaat er, in combinatie met de ademhaling, ruimte om los te laten. Hierdoor zul je in een inspanning in staat zijn om meer te kunnen ontspannen.

Eindontspanning
De asana’s vormen een goede voorbereiding op de eindontspanning. Tijdens deze  ontspanning wordt er telkens weer een soort reis door je lichaam gemaakt, waarbij het loslaten van spanning centraal staat en rust de ruimte krijgt.