Diagnose kanker

Als je de diagnose kanker hebt gekregen, verandert dit je leven. Je bent ziek, soms zelfs zonder dat je daarvoor gezondheidsklachten kende. Voor veel mensen heeft dit onmiddellijk grote impact op de kwaliteit van leven. Het vertrouwen in het lichaam kan door de ziekte een flinke deuk oplopen.

Er wordt veel van je gevraagd. In iedere fase is het belangrijk om goed voor jezelf te zorgen. Maar hoe doe je dat? Dat zal voor iedereen verschillend zijn. Eén ding is zeker; aandacht schenken aan je welbevinden is essentieel. Yoga kan dan van betekenis zijn. Yoga is een manier om meer en bewuster in contact te komen met je lichaam en je ademhaling. Daarnaast biedt yoga een ingang om beter te leren spanning los te laten waardoor er ruimte ontstaat om te ontspannen.

Tijdens yogalessen is er aandacht voor beweging, ademhaling, bewustwording en ontspanning. Ervaring met yoga is geen vereiste om deel te kunnen nemen aan de lessen. Ook is de mate van lenigheid niet van belang voor volgen van yogalessen.
Yoga is zowel voor mannen als vrouwen geschikt.

Via deze link vind je meer informatie over de yogalessen.https://rustdooryoga.nl/https-rustdooryoga-nl-yogales-bij-kanker/