‘Struinen in Twente’

Rust door Yoga verzorgt workshops Yoga- en wandelworkshops getiteld ‘Struinen in Twente‘. De workshops vinden plaats in de natuur,  in mijn geboortestreek Twente.

Deze workshops worden op aanvraag verzorgd voor groepen van minimaal 5 personen. Hierbij valt te denken aan een uitstapje met collega’s, vriendinnen of (schoon)zussen bijvoorbeeld.

Wat is de bedoeling?

Al struinend ontdekken …. niet alleen Twente, maar ook een stukje van jezelf.

Twente leent zich namelijk bij uitstek om te struinen en te ontdekken. Het natuurrijke Twentse landschap kenmerkt zich door bossen, beekjes, essen, heide en coulissen. Achter deze  coulissen schuilt telkens weer een landschap vol verrassingen.

 

 

De natuur helpt om te vertragen, te verwonderen en te verstillen.  De struintochten staan derhalve ook in het teken van ‘Hënig an’, de Twentse omschrijving van ‘rustig aan’. De tochten nodigen daarmee  uit om zowel Twente, maar ook jezelf vanuit rust (meer) te ontdekken. Zie het maar als een soort ontdekkingstocht. Iedere tocht heeft een thema, waarbij woorden die verbonden zijn met de natuur de metafoor vormen voor een thema uit het dagelijks leven.

Yogaoefeningen en een meditatie in de natuur nodigen uit om in de buitenlucht naar binnen te keren en het thema gedurende de dag ruimte te geven.

Voor de innerlijke mens wordt ook gezorgd. In het zomerseizoen ontvang je bij vertrek van de tocht een lunchpakketje. Onderweg lunchen we dan samen in de natuur, waarbij er ruimte is voor de stilte, om te schrijven, maar ook om met elkaar in gesprek te zijn.

In de winterperiode wordt er op een mooie locatie binnen geluncht.

Locatie: Springendal bij Ootmarsum