Als je de diagnose borstkanker hebt gekregen, is je leven opeens totaal anders. Ruimte om te beseffen wat er allemaal gebeurt, echt stil te staan en in contact met jezelf te zijn is er nauwelijks. Je bent opeens niet meer gezond, er verandert onverwacht heel veel in je hele leven.

Een dergelijke ziekte heeft in mijn ogen vanaf het moment dat je de diagnose krijgt, of soms al daarvoor,
direct invloed op je kwaliteit van leven.

 

 

Iedereen gaat er op een andere manier mee om, vaak zoekende in wat je echt nodig hebt. Als yogadocente probeer ook ik een weg te vinden hierin. Wat vind ik nou echt belangrijk in mijn leven, in mijn dagelijks leven? Wat heb ik nodig? Waar word ik juist nu oprecht blij van? Voor mij zijn het inmiddels elementaire thema’s geworden. Dit heeft mij er dan ook onder andere toe gebracht, om juist deze stap te zetten.

 

 

 

 

 

 

 

 

Voor mensen die net als ik de diagnose borstkanker, of een voorstadium daarvan, hebben gehad, organiseer ik yogaworkshops. Iedere workshop  kent zijn eigen thema. Dit thema, dat altijd gerelateerd is aan kwaliteit van leven in het dagelijks leven, vormt de rode draad voor de workshop waarin yoga en meditatie volop de aandacht krijgen.