Sinds begin jaren negentig volgde ik vele jaren wekelijks yogalessen. Ik miste bijna nooit een les, omdat dat uurtje in de week steeds belangrijker voor me werd. In yoga vond ik de rust en ontspanning waar ik naar op zoek was als tegenhanger van een bij vlagen hectische en soms ook stressvolle baan in het bedrijfsleven, waarin ik ruim 20 jaar werkzaam ben geweest.

Dagelijks leven
Ook buiten de lessen om in mijn dagelijks leven nam yoga een steeds belangrijkere plaats in mijn leven in. Ik wilde meer ervaren en ook weten en besloot in mijn vrije weekenden een 4 jarige deeltijdopleiding in Groningen te gaan volgen. Inmiddels verzorg ik sinds een aantal jaar voor verschillende doelgroepen, waaronder mantelzorgers, en mensen die in geraakt zijn in hun gezondheid yogalessen.

Yoga binnen organisaties
Ook richt ik me op organisaties vanuit mijn drijfveer om meer bewustwording op gang te brengen over het belang van ontspanning in het dagelijks leven juist op de werkvloer, omdat dat ook een plek is waar stress steeds meer voorkomt door allerlei oorzaken. 

Gezond zijn is niet vanzelfsprekend
Ingrijpende gebeurtenissen in mijn leven en mijn eigen ziekteproces hebben voor nog meer bewustwording gezorgd in mijn leven. Voor mij is gezondheid dan ook al lang niet meer vanzelfsprekend. Dit heeft me ertoe gezet om me vanuit mijn professie meer te gaan richten op mensen voor wie gezond zijn niet (meer) vanzelfsprekend is. Speciaal voor deze doelgroep volgde ik een erkende specialisatie.

Wat houdt me verder bezig?
Het leven houdt me bezig. Gelukkig maar. Vaak ben ik in de natuur te vinden met of zonder gezin. Ik fotografeer er graag. De laatste paar jaar heb ik de kracht van schrijven ontdekt. Dat heeft me ertoe gezet om blogs te gaan schrijven over yoga en bewustwording in het dagelijks leven.

Sinds de zomer van 2021 word ik erg blij van mijn  stipjes aan de horizon, een website vol hoop en kracht. Ik schrijf en publiceer korte gedichten via sociale media, verkoop kaarten en stationary in de gelijknamige webwinkel en schrijf in opdracht.

Het besef dat morgen alles anders kan zijn, heeft ervoor gezorgd dat ik nog bewuster keuzes maak in het leven van alledag. Daar draait het namelijk om voor mij, de kleinste ervaringen, brengen het grootste geluk en geven het leven ondanks tegenslag kleur.

Regelmatig volg ik opleidingen, bijscholingen of specialisaties;

Gevolgde Opleidingen:

* Yoga Opleiding Hara van Janna Wingelaar 
  deltijdopleiding tot hatha-yogadocent(erkend door Vereniging Yogadocenten Nederland)
* Basisopleiding tot Yin Yogadocent bij BIVAG
* Basisopleiding tot natuurcoach bij Innersteps

Bijscholingen:
* Yoga met de moed van Mededogen door William Yang speciaal voor mensen geraakt door kanker

Specialisatie ‘yoga voor fysiek beperkten/chronisch zieken’