Begin jaren 90 heb ik voor het eerst in mijn leven de krachtige uitwerking van yoga mogen ervaren. Dit heeft mij diep geraakt en in al die jaren nooit meer losgelaten. Het hoort bij mij.

Vele jaren volgde ik wekelijks yogalessen. Bewust aandacht besteden aan mijn lijf en ontspanning vind ik belangrijk. In yoga vond ik de rust en ontspanning waar ik naar op zoek was als tegenhanger van een bij vlagen hectische en soms ook stressvolle baan in het bedrijfsleven, waarin ik ruim 20 jaar werkzaam ben geweest.

Ook buiten de lessen om in mijn dagelijks leven nam yoga een steeds belangrijkere plaats in mijn leven in. Ik wilde meer ervaren en weten, ging een opleiding volgen. Inmiddels verzorg ik sinds een aantal jaar voor verschillende doelgroepen yogalessen en organiseer workshops.

Daarnaast richt ik me op organisaties vanuit mijn drijfveer om meer bewustwording op gang te brengen over het belang van ontspanning in het dagelijks leven juist op de werkvloer,
omdat dat ook een plek is waar stress steeds meer voorkomt door allerlei oorzaken. 

Vaak ben ik in de natuur te vinden. Ik fotografeer er graag. De laatste paar jaar heb ik de kracht van schrijven ontdekt. Dat heeft me ertoe gezet om blogs te gaan schrijven over yoga en het dagelijks leven. Ik kleur graag en word ook heel blij van mooie muziek.

Ingrijpende gebeurtenissen en mijn eigen ziekte hebben voor nog meer bewustwording gezorgd in mijn leven. Voor mij is gezondheid dan ook al lang niet meer vanzelfsprekend. Het besef dat morgen alles anders kan zijn, heeft ervoor gezorgd dat ik nog bewuster keuzes maak in het leven van alledag. Daar draait het namelijk om voor mij, de kleinste ervaringen, brengen het grootste geluk en geven het leven ondanks tegenslag kleur.

Regelmatig volg ik opleidingen, bijscholingen of specialisaties;

Gevolgde Opleidingen:

* Yoga Opleiding Hara van Janna Wingelaar 
  opleiding tot hatha-yogadocent(erkend door Vereniging Yogadocenten Nederland)
* Basisopleiding tot Yin Yogadocent bij BIVAG
* Basisopleiding tot natuurcoach bij Innersteps

Bijscholingen:
* Yoga met de moed van Mededogen door William Yang speciaal voor mensen geraakt door kanker

Specialisatie ‘yoga voor fysiek beperkten/chronisch zieken’