Yoga betekent ‘verbinding tussen lichaam en geest’.
In het dagelijks leven staan veel mensen dikwijls niet bewust stil bij de verbinding die er altijd is tussen ons lichaam en onze geest. Het lichaam wordt hierbij nog wel eens vergeten, omdat de geest wordt overbelast door gedachten of prikkels bijvoorbeeld.

 

Bewegen
Hatha-yoga is een zeer toegankelijke vorm van bewegen. Leeftijd, lengte of lenigheid, ze zijn allemaal niet belangrijk. Bij yoga gaat het om de ervaring en niet om ‘moeten kunnen’ of om een fysieke prestatie. Als je besluit om les te komen nemen, is je aanwezigheid de enige verwachting die ik van je heb.

 

Bewustwording
Hatha-Yoga is tevens een manier om je meer bewust te worden van je lichaam en je geest en het contact tussen beiden. De ademhaling is hierbij een onmisbare schakel. Door bij jezelf te ervaren wat mogelijk is, ontdek je waar jouw grens ligt. In de loop der tijd zul je merken dat juist door meer los te laten, er steeds meer ruimte ontstaat voor ontspanning. 

 

Aandacht
Een sleutelwoord binnen de yoga is ‘aandacht’. Jouw eigen bewuste en toegewijde aandacht voor lichaam en geest vormen de bron voor het ervaren van ontspanning.

Hierdoor ontstaat er ruimte voor de weg naar rust.