Schrijven

geplaatst in: Verhalen | 0

Ik heb het schrijven ontdekt,eigenlijk al lang geleden op de middelbare school. Ik denk dat ik in de brugklas zat toen het vlammetje is aangewakkerd. Zo af en toe werden we geacht een opstel te schrijven. Ik vond het leuk maar ook niet meer dan dat. Destijds, en ik praat over zo’n 35 jaar geleden, schreven we niet anders dan met een pen. Anno 2020, bij het schrijven van blogs doe ik dat niet anders.

Wat heb ik er zoal voor nodig? Het is een aantal ingrediënten die ik gebruik. Dat begint met een pen en papier. Ik heb in de loop der jaren al heel wat pennen geprobeerd. Veel (reclame)pennen komen niet door de selectie; ze schrijven te stroef, liggen niet fijn in de hand, hebben een te dikke of te dunne punt of ze vlekken teveel. Het papier is in die zin minder belangrijk….meestal rolt de pen er wel overheen.

In mijn boekenkast staat best wat literatuur over schrijven. Rode draad in deze boeken is vooral dat als je eenmaal begint met schrijven, je onafgebroken door dient te schrijven met als doel dat je dichter bij de kern komt.

Het liefst schrijf ik blogs. Hiervoor gaat,  bij mij tenminste, deze vlieger niet op . Inspiratie voor een blog heb ik lang niet altijd. De laatste maanden had ik min of meer een ‘writers block’. Taal en diepere betekenissen van woorden helpen me om meer tot de kern te komen. Deze verweef ik graag met elkaar tezamen met ervaringen uit mijn dagelijks leven, met wat me bezighoudt of wat me drijft.

Mijn allereerste blog zo’n twee jaar geleden, ging over ‘de juiste woorden vinden’….dat is ook wat het is. Inmiddels is er een aantal blogs de revue gepasseerd, niet wekelijks of maandelijks, de ene keer wat luchtiger dan de andere keer.

Eigenlijk werkt het voor mij het best als ik er de ruimte voor heb, vooral in mijn hoofd. Dat klinkt heel rationeel, terwijl schrijven toch echt ook een gevoelsaangelegenheid is. Pas als ik die ruimte ervaar, dan ontstaat er inspiratie….er komt wat ‘voorbij’ waarbij ik het gevoel heb; ‘Hier kan ik wat mee!’.

Dit blog over schrijven ontstond vanochtend bij de vraag aan mezelf…’Waarover zal ik eens gaan schrijven, na lange tijd?’ Het moet vooral luchtig zijn. En ploep…daar kwam het idee om jou een kijkje te laten nemen in mijn proces van ‘writers block’ naar ‘writing a blog’.

Ik word me bewust dat mijn website steeds meer een verzamelplek is geworden waarop datgene wat ik leuk vind om te doen, waar ik blij van word en wat me raakt,samenkomt. Het is een soort
‘Winkel van Sinkel’, waarin yogalessen en yogaworkshops te koop zijn en waar wat te krijgen is voor jou als bezoeker, gratis en voor niks, namelijk een verhaal uit eigen werk.

En zoals bij elk verhaal hoort ook de afronding .. die zit hem bij mij dan in het uittypen van de tekst. Ik zoek of maak er een mooie foto bij, plaats hem op de website en klaar is Kees. Ik check de tekst nog een laatste keer op spelling, in de hoop dat ik geen spelvouten over het hoofd zie.

Ik wens je een heel fijn weekend.