Naar school

geplaatst in: Verhalen | 0

In het mooie Twente zijn de scholen weer begonnen deze week.

Ik herinner me nog hoe ik ruim 40 jaar geleden als kleuter bij zuster Gerda in de kleuterklas zat. Ze heeft ruim honderd jaar mogen worden. Wat zal zij veel geleerd hebben in haar leven.

Na de kleuterschool doorliep ik de basisschool en de middelbare school. Vier jaar later studeerde ik af aan een hogeschool. Wat heb ik veel geleerd, in de praktijk, maar als ik zo terugkijk ook veel uit boeken. Buitenlandse talen hadden en hebben nog steeds mijn voorliefde. Ik heb dan ook menig grammaticarijtje in mijn hoofd gestampt…ja, stampen want het kwam me niet aanwaaien. Integendeel, ik heb er heel veel uurtjes ingestoken. Heb regelmatig de wekker ’s ochtends om 4.30 uur gezet om te kunnen leren.

Ik vond snel een baan na mijn studie. De werkvloer was de plek waar ik veel ervaring opdeed en veel mensen heb leren kennen. Meerdere organisaties waren ruim 20 jaar lang de plek waar ik in het dagelijks leven te vinden was.

Ik werd moeder ….mmmm…. daarvoor is er geen school. Het land van moeders en later het land van alleenstaande moeder is er een waar je eigenlijk iedere dag naar school gaat; Elke dag leer ik wel weer wat nieuws. Het is meer ‘de school des levens’.

Veel oefenen in de praktijk, schrijven, ervaringen uitwisselen en reflecteren vormden de basis om yogadocent te worden. Heerlijk was het om met gelijkgestemden samen te komen.

Voor persoonlijke groei en als verplichte bijscholing ben ik ook nu regelmatig in den lande te vinden. Mijn leergierige aard helpt me erg om me hiervoor te kunnen opladen.

De afgelopen zaterdagen waarop tropische temperaturen de boventoon voerden, zat ik niet aan het zwembad maar in een yogastudio. Midden september hoop ik de specialisatie die ik volg af te ronden.

Nieuwe ideeën borrelen op, om nieuwe doelgroepen mee te nemen in de beweging en ontspanning van yoga. Daarover binnenkort meer ….

De komende week starten de yogalessen weer. Voor mijn cursisten en voor mezelf liggen nieuwe leer- en groeimomenten in het verschiet. Want, je bent NOOIT te oud om te leren.