Here comes the sun

geplaatst in: Verhalen | 0

Het is dinsdag ….. vandaag een stormachtige dag. De ochtend gevuld met een donkere wolkenlucht waaruit de regen neerdaalt. Ik mis de zon. De donkere dagen in deze periode zijn niet zo aan mij besteed. Zodra het enigszins opklaart verwen ik mijn voeten met een paar wandelschoenen en mijn hoofd met een warme muts. Ik ga naar buiten, toch wat vitamine D pakken.

 

Als het even kan elke dag een wandelingetje …. Voeten in contact met de aarde, mijn gedachten de ruimte geven. De harde wind helpt daarbij. Het blaast frisse lucht in mijn bovenkamer en longen. Heerlijk. Het is weer een cadeautje aan mezelf.

Als ik wandel merk ik dat mijn gedachten lichter worden. Misschien herken je het ….. wat misschien wat zwaar is, voelt door te wandelen minder beladen aan. Als ik thuiskom, voel ik weer de warmte van mijn huis. Als ik niet naar buiten was gegaan, dan was ik me hier ook niet bewust van geweest. Tegenstellingen hebben we nodig om verschil op te merken.

Ik heb sinds kort Spotify ontdekt en ga op zoek naar de Beatles. Ik heb gratis spotify, en hoef dan ook niet te kiezen welk nummer ik wil horen ….. dat doet Spotify voor mij. ‘Shuffle’ doet zijn werk. En raad eens welk nummer er als eerste in mijn oren klinkt?

‘Here comes the sun’ ….een van mijn favoriete nummers.  En al is het een poosje later, warempel schijnt de zon.  Het was kort, maar ik heb het zonlicht gezien en gevoeld. Terwijl de donkere wolken zich weer samenpakken en de Beatles op de achtergrond klinken, neem ik de tijd om deze woorden een plek te geven.

Dank je wel zon, dank je wel Beatles, “You brighten my day!”.