Rust door Yoga biedt in Oldenzaal yogalessen voor volwassenen van verschillende leeftijden.

De lessen kenmerken zich door een rustige opbouw van bewegingen en houdingen en hebben een laag tempo. Tijdens de les is er dan ook bewust ruimte voor meerdere rustmomenten, om na te voelen en verschil tussen in- en ontspanning bewuster te ervaren. 

Ervaring niet nodig
Vaak hoor ik mensen zeggen: ‘Yoga is niets voor mij’. Er heerst het beeld dat je lenig zou moeten zijn of op je hoofd zou moeten kunnen staan bijvoorbeeld. Dit beeld klopt niet.

Om deel te kunnen nemen aan yogalessen is ervaring niet nodig en maakt het niet uit of je lenig bent of niet. In de yogalessen gaat het niet om ‘moeten kunnen’, maar om ervaren en voelen, waarbij aandacht voor lichaam en geest voorop staat. De rustige basis van de lessen maakt ze bij uitstek geschikt voor senioren en mensen die door een chronische aandoening fysiek beperkter zijn.

Iedere les is in de basis hetzelfde opgebouwd;

Landen
Landen, ofwel aankomen in het ‘hier en nu’. Dit is een inleidende meditatie, waarbij ik je begeleid naar een ontspannen zithouding op een yogakussen. Deze meditatie brengt je meer naar het huidige moment.

Asana’s
Elke yogales zal een aantal yogahoudingen (asana’s) onder mijn begeleiding gezamenlijk worden gedaan. Door met aandacht te bewegen ontstaat er, in combinatie met de ademhaling, ruimte om los te laten. Hierdoor zul je in een inspanning in staat zijn om meer te kunnen ontspannen.

Eindontspanning
De asana’s vormen een goede voorbereiding op de eindontspanning. Tijdens deze liggende ontspanning wordt er telkens weer een soort reis door je lichaam gemaakt, waarbij het loslaten van spanning centraal staat en rust de ruimte krijgt.

 

Weekrooster Lesperiode  – seizoen 2019/2020

DagTijdstipDataLocatie
periode 1
woensdag
9.15-10.154, 11, 18 & 25 sept.
2, 9, 16 & 30 okt
6, 13, 20 & 27 nov.
herfstvakantie geen les


Boerderij Stakenboer
in
Berghuizen Oldenzaal

 

Tarieven ‘Yoga voor Volwassenen’  lesjaar 2019/2020

  • Eenmalige proefles is gratis
  • voor 12 lessen bedraagt het tarief 111 Euro
  • Tussentijds instromen is mogelijk, mits er een plek vrij is.

Betaling

Het totaalbedrag per lesperiode dient telkens een week voor aanvang van een nieuwe termijn overgemaakt te zijn op rekening:

NL21 KNAB 0255 4189 57 t.n.v. R.E.M. Boerkamp onder vermelding van uw naam en periode.

Stroom je in dan betaal je uiteraard voor het nog te volgen aantal lessen binnen een lopende periode.

Aanmelden:

Meld je hier aan voor een gratis proefles of reguliere lessen: Aanmelden

 

Op maandag (9.30-10.30 uur) en op woensdag (10.30-11.30 uur) verzorgt Rust door Yoga yogales voor mantelzorgers in Oldenzaal. Informatie hierover via Impuls Oldenzaal.

Voorbeeld(opent in een nieuwe tab)