Verhuisbericht        9 januari 2021
Heel veel deuren zitten momenteel op slot. Toch heb ik een verhuisbericht …want ik heb nieuws. Ik hoop namelijk heel binnenkort, zodra het weer kan, de deur van mijn nieuwe eigen yogaruimte aan de Beatrixstraat in het centrum van Oldenzaal te kunnen gaan openstellen voor mensen die ontspanningsyoga zoeken en voor mensen die geraakt zijn in hun gezondheid.
Want, als je gezondheid geraakt is, is het heel vaak niet altijd vanzelfsprekend om vrijuit te kunnen bewegen en yoga te beoefenen. Er is een grote groep mensen die dag in dag uit wordt geconfronteerd met een chronische aandoening of een fysieke beperking.
Leren leven of leven met ‘dat wat je raakt’ …. Het is zo gemakkelijk gezegd. De impact is echter groot en vraagt veel. De afgelopen jaren stonden voor mij persoonlijk in het teken van dat ‘Leren leven met’ of ‘leven zonder’, het is maar hoe je het bekijkt.… Het is een proces dat nooit af is.
Toch merk ik, dat het me na veel vallen en opstaan steeds beter afgaat, dat ik in mezelf meer ruimte ontdek. Yoga speelde en speelt voor mij daarin een hele grote rol en draagt positief bij aan mijn kwaliteit van leven.
‘Wat is er wel mogelijk, in plaats van wat niet, of niet meer?” is een vraag die ik mezelf in het leven zo vaak heb gesteld, ook de laatste tijd.
Ik heb me meer toegelegd op het schrijven van blogs over het dagelijks leven en de rol van yoga en bewustwording daarin. Ook heb ik het afgelopen jaar een hele mooie, leerzame en vooral waardevolle specialisatie voor yogadocenten gevolgd en ben aansluitend op zoek gegaan naar een eigen yogaruimte in Oldenzaal.
De yogaspecialisatie over ‘Yoga voor chronische aandoening/fysieke beperking’ die ik volgde maakte me zo enthousiast, dat ik heb besloten me naast ontspanningsyoga die ik altijd al gaf, te gaan focussen op mensen die geraakt zijn in hun gezondheid door hen yoga te gaan bieden die heel laagdrempelig is.
De groepslessen worden daarom nog kleinschaliger dan ze al waren. Daarnaast zal het mogelijk worden om privélessen te gaan volgen, ook in klein groepsverband. Dit geeft mensen de mogelijkheid zelf een groepje samen te stellen en samen lessen te komen volgen. De yoga wordt afgestemd op deelnemers. De kleinschaligheid van een groepje maakt dit mogelijk. Insteek is dat mensen worden meegenomen in het ontdekken van wat er wel mogelijk is, in plaats van wat niet gaat, of niet meer gaat.
Hoewel de deuren nog op slot zijn voor deelnemers, ga ik volgende week beginnen met het inrichten van mijn nieuwe ruimte. Het is een prachtige, nu nog kale ruimte. Eenmaal ingericht ga ik er ook workshops verzorgen, ook voor mensen die in hun gezondheid geraakt zijn.
Neem eens een kijkje op deze website die gevuld is met moois, ook moois om aan een ander te geven, voor het jaar dat voor ons ligt.
Meer over ‘gezond zijn is niet vanzelfsprekend vind je via bijgaande link: