… afgelopen zaterdag  was het 14 december. Toen ik wakker werd hoorde ik de druppels buiten bij mijn slaapkamerraam uit de lekke regenpijp sijpelen. “Weer zo’n druilerige dag”, was wat er als eerste door mijn gedachten ging.

Opstaan, ontbijten, douchen en op weg richting Oosterbeek voor een dagje bijscholing. De lucht was erg donker, zo viel me op weg op de snelweg op. Maar er was ook heel mooi oranje gekleurd licht aan de horizon. De zon was er, ondanks de donkere wolken. Deze prachtige horizon begeleidde me bijna de hele route.

In gedachten ging ik terug naar 14 december precies twee jaar geleden, toen ik voor de zesde keer aan een infuus op een ziekenhuisbed lag. Ik ben twee jaar verder …. Het ontroert me. Het contrast is groot. Vandaag ga ik me een dag laten onderdompelen in bijscholing … me verdiepen in yoga, daar waar een van mijn grote passies ligt. Twee jaar geleden kon ik er alleen maar van dromen.

De afgelopen jaren was de lucht figuurlijk best vaak donker ….. en net als onderweg zaterdag, waren er hoosbuien, was het vervolgens weer droog en nam ik wel eens de verkeerde afslag. Een weerspiegeling van het leven, met al zijn lichtpuntjes, zonnestralen, donkere wolken en ook zaterdag een prachtige regenboog aan de horizon. Wat een cadeautje.

Wat ben ik blij op deze dag weer een stukje te hebben mogen groeien en ontspannen en voldaan weer huiswaarts te kunnen keren. Ik heb genoten van de vele mooie momenten. Het doet me beseffen dat juist als de lucht soms donker is, de lichtpuntjes soms veel meer tot hun recht komen.

Zondag, na het schrijven van bovenstaande tekst,  vond ik de wekelijkse column van Daniel Lohues in mijn mailbox. Is het toeval? Hij schrijft prachtige woorden over de klanken van de midwinterhoorn in Twente, kerst vieren waarbij een dierbare wordt gemist, en over het licht ….
Ik koester de lichtpuntjes zo….juist in deze laatste dagen van het jaar geven ze me kracht en vertrouwen voor het nieuwe jaar.

Ik wens je goede kerstdagen …