Gezondheid
Soepel bewegen en fijn ontspannen is voor veel mensen niet weggelegd.
Gezondheid betekent gezond zijn. Echter, lang niet iedereen is gezond. Voor mensen voor wie gezondheid niet vanzelfsprekend is, zoals mensen die leven met een chronische aandoening, een burn-out hebben, geraakt zijn door kanker, leven met pijn of fysiek beperkter zijn biedt Rust door Yoga yogain groepsverband en privélessen.

In de steek gelaten
Als gezond zijn niet vanzelfsprekend (meer) is, kun je jein de steek gelaten voelen door je lijf. Vaak roept dit emoties op, misschien wel zonder dat je je ervan bewust bent. Je bent boos, verdrietig, voelt je alleen in je proces, ervaart weerstand, maakt je zorgen, bent onrustig, bang, voelt je machteloos, ervaart stress, hebt weinig energie of slaapt slecht.

Jij en Yoga
Wellicht leef je in de veronderstelling dat yoga helemaal niets voor jou is, omdat je lijf niet doet wat je graag wilt, eigenlijk niet durft of omdat je gelooft dat je er de energie niet voor hebt.

Rust door Yoga biedt rustige yoga die een ingang vormt om op een andere manier in contact te komen met het lijf, door te gaan leren ervaren wat wel mogelijk is in plaats van wat niet (meer)kan. Je leert opnieuw uit te vinden welke mogelijkheden in de huidige gezondheidssituatie bij je passen, welke je goed doen en energie geven. Ze dragen bij aan een stuk kwaliteit van leven. Tijdens de kleinschalige yogalessen waar persoonlijke aandacht prioriteit heeft, vormen kleine bewegingen de basis. In de yogalessen is er aandacht voor beweging, concentratieoefeningen, meditatie en ontspanningsoefeningen.

Kleine bewegingen
De essentie zit in kleine bewegingen, in het in aandacht te zijn bij (de opbouw van) een houding, te ervaren wat je lijf aangeeft als je in een houding bent, zoals bijvoorbeeld spanning te voelen of opmerken dat je je adem inhoudt. Dit soort constateringen geven inzichten .. en maken je daarmee bewust van patronen en grenzen. Door deze bewustwording ontstaat er ruimte om bijvoorbeeld los te kunnen laten en meer te ontspannen.

Nieuwsgierig?
Het is mogelijk om tijdens 2 proeflessen (in een groepsles) kennis te komen maken. Deelname is alleen mogelijk als je gezondheid geen belemmering vormt. Twijfel je, neem dan contact op met je huisarts, specialist of therapeut.

Mocht je vragen hebben of kennis willen maken met deze vorm van yoga, neem gerust contact met me op.