Gezondheid
Gezondheid betekent gezond zijn. Helaas is lang niet iedereen gezond. Voor mensen voor wie gezond zijn niet (meer) vanzelfsprekend is, zoals zij die leven met een chronische aandoening, een burn-out hebben, geraakt zijn door kanker, leven met pijn of fysiek beperkter zijn biedt Rust door Yoga vanuit haar praktijk in Oldenzaal yoga in kleinschalig groepsverband en privé(groeps)lessen.

In de steek gelaten
Als gezond zijn niet vanzelfsprekend (meer) is, kun je je in de steek gelaten voelen door je lijf. Vaak roept dit emoties op, misschien wel zonder dat je je ervan bewust bent. Je bent boos, verdrietig, voelt je alleen in je proces, ervaart weerstand, maakt je zorgen, bent onrustig, bang, voelt je machteloos, ervaart stress, hebt weinig energie of slaapt slecht.

Laagdrempelig
Wellicht leef je in de veronderstelling dat yoga helemaal niets voor jou is, omdat je lijf niet (meer) doet wat je graag wilt, of omdat je gelooft dat je er de energie niet voor hebt of niet lenig bent. Ook zou het zomaar kunnen dat je eigenlijk al heel lang erg graag yoga wilt beoefenen, omdat je gelooft dat het je kan helpen, maar je durft niet.

Rust door Yoga begeleid mensen wiens gezondheid is geraakt en biedt rustige yoga die laagdrempelig is. De yoga vormt een ingang om op een andere manier in contact te komen met het lijf, door te gaan leren ervaren wat wel mogelijk is in plaats van wat niet (meer) kan. Je leert opnieuw uit te vinden welke mogelijkheden in de huidige gezondheidssituatie bij je passen, welke je goed doen en energie geven.

Privélessen & zelf groep samenstellen
Naast deelname aan groepsles op dinsdagochtend is het mogelijk om individueel privéles te volgen. Ook kunnen mensen zelf een groepje samen stellen tot maximaal 4 personen.

Persoonlijk & afgestemd
Tijdens de lessen heeft persoonlijke aandacht hoge prioriteit. Yoga wordt afgestemd op de fysieke behoefte van de deelnemer(s). De yoga is rustig en zacht waarbij bewegen in aandacht centraal staat. Houdingen worden langzaam aangenomen en ook uit een houding komen verloopt rustig. Daarnaast is er aandacht voor meditatie, concentratie, ademhaling en ontspanning.

Langzaam maar zeker ga je steeds meer ervaren, voelen, wat je lijf aangeeft als je in een houding bent, zoals bijvoorbeeld spanning te voelen of opmerken dat je je adem inhoudt.

Dit soort constateringen geven inzichten .. en maken je daarmee bewust van patronen en grenzen en leert je echt te luisteren naar je lijf. Door deze bewustwording ontstaat er ruimte om bijvoorbeeld spanningen die je niet nodig hebt, los te kunnen laten. Het geeft ruimte om meer te ontspannen en draagt bij aan het ervaren van meer rust en kwaliteit van leven.

Nieuwsgierig?
Rust door Yoga biedt de mogelijkheid voor het volgen van een gratis proefles binnen een groepsles.

Voor een privé-proefles geldt dan een sterk gereduceerd tarief.


Aanmelden proefles kan hier. Ja ik volg graag een proefles.

Liever eerst persoonlijk kennismaken?
Wil je voordat je een proefles komt volgen liever eerst kennis komen maken en vragen die je hebt in een persoonlijk gesprek stellen? Daarvoor biedt Rust door Yoga met enige regelmaat het ‘Kennismakingsmoment’ in de yogapraktijk.
Meer informatie over Kennismakingsmoment